Schaderapport en art 7:960 BW

Een schaderapport wordt opgemaakt door een schade-expert. Hij/zij schat in wat de waarde van bijvoorbeeld een inboedel was bij brand. Een taxateur maakt echter een taxatie op basis van de werkelijke situatie. Het is belangrijk dat u, als er schade is, een dergelijk taxatierapport op basis van artikel 7:960BW voorhanden heeft. Zo kunt u aantonen wat uw opstallen, inventaris etc. waren en wat de staat was voor de schade. En weet u zeker dat alle verloren of beschadigde zaken opgenomen worden in het schaderapport. U ontvangt een reëel schadebedrag, ook bij totaalverlies. En dat is een hele zorg minder. U hoeft immers niet te ‘bewijzen’ wat uw eigendommen waren. Met andere woorden: repareer het dak als de zon schijnt!

Artikel 7:960 BW

Artikel 7:960 BW betekent voor zowel ondernemers als particulieren dus een extra bescherming bij het uitkeren van het schadebedrag. De voorwaarde is dat een onafhankelijke en deskundige taxateur een taxatierapport heeft opgemaakt op een moment dat er geen schade is.

Herbouwwaarde

Zo is artikel 7:960 BW van groot belang bij het bepalen van de herbouwwaarde van bijvoorbeeld een bedrijfspand. Het gaat dan o.a. om de locatie, fundering, bouwstijl, afwerking en de zogeheten ‘toegevoegde aard- en nagelvaste delen’, zoals badkamer, keuken, vloer, verwarming, etc. Zorg dus dat u tijdig uw appartementencomplex of (bedrijfs)gebouw laat taxeren!

Contra-expertise

Is er schade ontstaan? Uw verzekeraar zal dan een expert sturen. In dat geval adviseren wij u – en dat doen we proactief – een contra-expert in te schakelen. In ons netwerk bevinden zich verschillende professionals op dit gebied. We adviseren u hierin graag.

Meer weten? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

Bindende waarde

Bureau TAX staat garant voor een gedegen taxatie met nauwkeurig onderbouwde bedragen. Deze waarde is bindend bij het bepalen van het uit te keren bedrag bij schade. Een taxatierapport is onderdeel van uw verzekeringspolis.

 

Ma t/m vrijdag 08.30 - 17.00 uur

De Bree 18, 7468 DN Enter

Mailen

info@bureau-tax.nl