Lorum ipsum

Taxatie appartementen

Een taxatie herbouwwaarde van bijvoorbeeld een appartement is nodig voor de opstalverzekering van uw VvE. Bij deze belangrijke verzekering hoort een professionele taxatie.

De opstalverzekering

Met een opstalverzekering verzekert u de herbouwwaarde van uw appartementencomplex. Zo kunt u bij schade het gebouw, of een deel daarvan, opnieuw laten bouwen gelijkwaardig aan de situatie voor de schade. Met schade wordt hier bedoeld: brand, blikseminslag of stormschade etc. Voor een VvE is een opstalverzekering verplicht, conform de Appartementswet uit 1951. U dient het gehele complex te verzekeren, ook de fundering. U kunt deze informatie ook terugvinden in uw splitsingsakte. In deze akte staat het eigendom omschreven zowel de VvE als de eigenaren van de appartementen.

Naast de taxatie voor een verplichte opstalverzekering kunnen er meerdere redenen zijn waarom u de waarde van uw appartement(en) of complex wilt laten taxeren. Bijvoorbeeld:

  1. Om de verzekeringspremie vast te stellen;
  2. Om onder-of oververzekering te voorkomen (en dus een juiste premie te betalen);
  3. Het uitsluiten van privé aansprakelijkheid van een bestuurder;
  4. De herbouwwaarde van het gebouw wordt veelal elke zes jaar opnieuw vastgesteld.

Taxatie herbouwwaarde

Bureau TAX verzorgt een professionele berekening van de herbouwwaarde op basis van:

  1. Actuele bouwkosten
  2. De splitsingsakte (wie is eigenaar van welk deel?)
  3. Bijzondere onderdelen (parkeergarage, lift, eventuele monumentale status van het complex)
  4. Woningverbeteringen (o.a. verlijmde hardhouten vloeren, stucwerk, keuken, badkamer, zonwering, etc.) – deze kunnen opgenomen worden in de verzekering van de VvE met het zogeheten ‘eigenarenbelang’. Een ander dient aan te sluiten bij hetgeen in de splitsingsakte is vastgelegd.

Onze taxateurs zetten hun gedegen kennis van onroerend goed graag voor u in en weten de belangen van VvE’s goed te behartigen.

 

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Ma t/m vrijdag 08.30 - 17.00 uur

De Bree 18, 7468 DN Enter

Mailen

info@bureau-tax.nl