Taxatie machines

Machines zijn de basis van een bedrijf. Regelmatige taxatie van de vervangings- c.q. herbouwwaarde is daarom essentieel. Want machines zijn belangrijk in elke organisatie. Of het nu gaat om een productiebedrijf, tandartspraktijk of horecagelegenheid.

Afschrijven machines en nieuwwaarde/vervangingswaarde

Machines worden uiteraard afgeschreven over een aantal jaren, maar ze gaan vaak langer mee. Zeker in de hout- en staalbouw zien wij dit fenomeen. Als een machine vervangen moet worden, is dit vaak maatwerk. En dus een forse investering. Met een professionele taxatie voorkomt u onaangename verrassingen. Niet alleen bij schade, maar ook bij o.a. bedrijfsovernames of als u uw bedrijf onverhoopt stil moet leggen. Bureau TAX zorgt voor een professionele taxatie van de nieuwwaarde van uw volledige machinepark. Indien gewenst, taxeren wij ook op basis van vervangingswaarde(dagwaarde). In deze objectieve waardebepaling nemen we eveneens kantoormachines, behandelstoelen, rijdend materieel (heftrucks, elektrische palletwagens, karren, hoogheffers) etc. op. Of deze nu uw eigendom zijn of onder een leaseconstructie vallen. In het geval van lease is het belangrijk om te checken op wiens naam de verzekering is afgesloten.

Bij calamiteiten uw bedrijf weer snel operationeel

Een reële waarde, rekeninghoudend met alle bijzonderheden. En dat is cruciaal. Want verzekeraars schrijven regelmatig af op machines, omdat deze belangrijk zijn voor het primaire proces en dus voor de inkomstenstroom. Met een gedegen taxatierapport van de daadwerkelijke nieuwwaarde/vervangingswaarde voorkomt u dat verzekeraars afschrijving toepassen op machines.

Ma t/m vrijdag 08.30 - 17.00 uur

Argonstraat 1a, 7463 PD Rijssen

Mailen

info@bureau-tax.nl