Taxatie horeca

De horeca is een van de branches voor wie professionele taxaties bijzonder waardevol en zelfs essentieel kunnen zijn. Een onafhankelijke waardebeoordeling is een belangrijk uitgangspunt bij o.a. schade, bedrijfsovername, financieringsaanvraag, etc.

 

Voor verzekeraars vormen horecagelegenheden veelal een hoog risico, o.a. op brand. En die ontstaat in veel gevallen in de keuken, hét episch centrum voor hotels, restaurants, cafés en andere panden. Met volop – brandgevaarlijke – apparatuur, variërend van combisteamers tot ovens, vaatwasmachines en andere industriële, kostbare apparatuur.

Automatische reminder voor hertaxatie na drie jaren

Horecataxateurs

In de loop der jaren hebben we heel wat ‘horecaervaring’ op mogen bouwen en behoort de branche tot een van onze specialisaties. Het team van bureau TAX komt dan ook regelmatig over de vloer bij de horeca. En niet alleen voor de koffie. Want of u nu de eigenaar bent van een klein eetcafé of een keten van sterrenrestaurants runt, een goede inschatting van de waarde van uw inboedel, inventaris en opstallen is essentieel. En die taxatie moet up-to-date zijn. Vanuit onze ervaring kunnen we een goede inschatting maken van de kwaliteit van de apparatuur en de daarbij behorende nieuwwaarde/vervangingswaarde.

Risico’s onderverzekering

We zijn ons ervan bewust dat er in de horeca regelmatig forse investeringen moeten worden gedaan. Apparatuur is vaak al na enkele jaren aan vervanging toe. En daarmee neemt de kans op onderverzekering flink toe. Helaas zijn al veel horecabedrijven failliet gegaan vanwege onderverzekering. Want bij calamiteiten keren verzekeraars dan uiteraard onvoldoende uit om het bedrijf weer op te bouwen. Daarom taxeert bureau TAX altijd volgens de nieuwwaarde. En we zorgen ervoor dat u altijd beschikt over een actueel rapport, dat niet ouder is dan drie jaar. U krijgt van ons automatisch een seintje als het weer tijd is voor de hertaxatie.

Voldoende schade-uitkering bij calamiteiten

Horeca en opstallen

De praktijk is ons uitgangspunt. Daarom taxeren wij, naast de inventaris, ook de opstallen. Sommige horecagelegenheden zijn immers gevestigd in bijzonder, al dan niet monumentale panden. Als een zaak in het centrum is gevestigd, komen er bij eventuele herbouw vaak extra, onvoorziene kosten bij i.v.m. de bereikbaarheid van het pand. Denk o.a. aan het huren van een kraan, hoge parkeerkosten, etc. Dergelijke kosten kunnen hoog oplopen. Daarom nemen wij deze op in de herbouwwaarde.

 

Koffie?

Ma t/m vrijdag 08.30 - 17.00 uur

Argonstraat 1a, 7463 PD Rijssen

Mailen

info@bureau-tax.nl