Taxeren

Taxeren is geen overbodige luxe. Van uw bedrijfsinventaris, inboedel en/of opstallen. Of van uw machines, horeca, roerende goederen etc. Er zijn voorbeelden te over van bedrijven die, geheel tegen hun verwachting in, bij calamiteiten slechts een dagwaarde kregen uitgekeerd. En dat terwijl ze dachten goed verzekerd te zijn. Met dank aan de kleine lettertjes…

Taxeren is dus van groot belang. We leggen graag uit waarom:

 

Nieuwwaarde
Bureau TAX taxeert in principe op basis van nieuwwaarde.

Dat betekent dat u bij schade dit getaxeerde bedrag krijgt uitgekeerd, in plaats van de meestal tegenvallende dagwaarde. Hoe dit zit? Check onze pagina over artikel 7:960BW

Op verzoek kunnen we ook taxeren op basis van dag-, nul-, of vervangingswaarde. Dat is maatwerk en dus in elke organisatie anders. We adviseren u graag om hierin de juiste keuze te maken.

 

Geen over- of onderverzekering
Vooraf is het verzekerde bedrag vastgesteld. En op basis van dat bedrag wordt uw premie berekend. U betaalt dus geen overbodige premie en er zijn geen problemen achteraf. Het verzekerde bedrag staat immers vast.

 

Geldigheid
De geldigheid van een taxatierapport voor inventaris en inboedel is drie jaar, een opstal taxatierapport is zes jaar geldig. Als er tijdens deze periode schade ontstaat, krijgt u de schade-uitkering waar u recht op heeft. De nieuwwaarde dus! Wij geven u tijdig een seintje als het einde van de rapportage in zicht komt en zorgen dan voor een professionele hertaxatie.

Een goed gesprek over taxeren?

Ma t/m vrijdag 08.30 - 17.00 uur

De Bree 18, 7468 DN Enter

Mailen

info@bureau-tax.nl